Krewetki w tempurze

 

DSC_0116.JPG

A dzisiaj krewetki. Najlepsze w tempurze w wykonaniu mojego przyjaciela ! „:)

A jak przygotować:

DSC_0114

Krewetkę obierasz z pancerzyka, następnie nacinasz je od strony brzucha i „prostujesz” robi się to ponieważ krewetka po obróbce cieplnej „zwija się” w charakterystyczny kształt. Oczywiście proces można pominąć jeśli ktoś nie chce mieć prostych krewetek.

 

Następnie robi się ciasto. Tempurę (mix mąk) miesza się z woda, która musi być zimna. Konsystencja powinna być mniej więcej taka jak na naleśniki. Ciasto generalnie powinno być zimne. Wtedy jest najlepsze. Krewetki obtaczamy w mące, później w cieście …. i DSC_0111

i smażymy na złocisty odcień

 

tekst by Radek 🙂

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *