Muffinki czekoladowe

Dzień dobry czwartku!

Dzisiaj przedstawię Wam przepis na coś słodkiego, szybkiego i łatwego, a co potrzebujemy?

Składniki suche

  • 2 szklanki mąki,
  • pół szklanki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Składniki mokre

  • 2 jajka
  • 1 szklanka mleka
  • pół szklanki oleju roślinnego.

Przygotowanie :
W jednej misce mieszamy suche składniki- ja dodałam jeszcze kakao ok 3 łyżek.
W drugiej misce mieszamy ze sobą mokre składniki.
Gdy powstanie nam gładka masa, rozlewamy do muffinkowych foremek.

Gdy chcemy, aby nasze muffinki miały nadzienie np. : budyń, owoce, dżem itd, to najpierw nakladamy łyżka jedna warstwę masy, następnie dodajemy nasze nadzienie i przykrywamy druga łyżką masy.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *