Najszybsza szarlotka

Najszybsza szarlotka, bo zajmuje tylko chwilę, a jest przepyszna!

Idealna na zbliżający się weekend!

page

 

 

Sami spróbujcie 🙂

Potrzebne składniki to:

  • mała tortownica
  • ~ 75 g masła
  • ~ 160 g mąki pszennej (ja wymieszałam 100g mąki pszennej+ 60g mąki kokosowej )
  • ~ 160g kaszy manny
  • ~ 160 g cukru
  • starte jabłka

Jabłka należy obrać i oczyścić z nasion, następnie zetrzeć na grubych oczkach. Do miski wsypujemy mąkę, kaszę i cukier, które dzielimy na  4 części. Dno tortownicy wyłożyłam papierem (nie jest to konieczne ), następnie wsypujemy warstwę suchych składników, które przykrywamy warstwą jabłek.

Następnie ponownie wysypujemy  suche składniki i tak na przemian. Na samym wierzchu powinny znajdować się suche składniki oraz kawałki masła, które należy zetrzeć na tarce, lub pokroić nożem na cienkie plastry.  Piecz 60 min w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni.

 

cof

 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *