Drobiowe polędwiczki w sosie tysiąca wysp

Witajcie w Nowym Roku! Życzę Wam,aby był lepszy od poprzedniego!

Dzisiaj przychodzę z po propozycją na pyszny i szybki obiad!

Co potrzebujemy?

  • Polędwiczki drobiowe
  • sól, pieprz,
  • zioła prowansalskie, curry
  • ketchup, majonez
  • papryka
  • cebula

Polędwiczki umyć, doprawić solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i curry. W drugiej misce wymieszać ketchup z majonezem, a następnie przygotowany sos przelać do polędwiczek i wymieszać.  Tak wymieszane polędwiczki przekładamy do naczynia żaroodpornego i  posypać pokrojona papryka i cebulą. Wierzch można posypać startym serem. 🙂

Piec w rozgrzanym piekarniku do 180 stop przez 30 min.

cof

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *